Dejan Mincic, Reprezentant adjunct UNICEF Moldova

Fiind membru al echipei Organizației Națiunilor Unite, eu susțin și aprob foarte mult această campanie, deoarece drepturile omului sunt, într­-adevăr, pentru toți.

Oamenii sunt la fel și discriminarea nu poate fi parțială sau minimală. Fie e discriminare, fie e respectul drepturilor omului, drepturilor tuturor, indiferent de cine sunt.

La UNICEF, noi suntem imiplicați în asigurarea drepturilor copiilor, tuturor copiilor, indiferent de educația lor, de orientarea lor sexuală sau cine vor deveni când vor fi adulți.

Eu, la fel, cred că, oamenii nu sunt născuți a fi bigoți sau a urî pe cineva anume. Ei sunt învățați să facă aceste lucruri. Aceasta înseamnă că noi avem o oportunitate bună de a-i dezvăța pe cei care au fost învățați să discrimineze oamenii în baza oricărui criteriu.

Sunt împotriva acestui lucru, și UNICEF în Republica Moldova a început să desfășoare un proiect nou, care are în vizor coming­ out-ul al tinerilor LGBT și experinețele lor la școală. De asemenea, ne interesează cum să prevenim hărțuirea acestor tineri și cum să­-i susținem pe deplin pe acești bărbați și femei tinere pentru a deveni cetățeni productivi, să fie pe deplin respectați și egali cu toți ceilalți. Vă mulțumesc mult!

Când vom înţelege că nu există oameni cu anumite drepturi şi oameni cu alte drepturi, doar atunci se va instaura o societate tolerantă în care orice om îşi va putea manifesta potenţialul.

Jurist, Expert în Drepturile Omului

Abonează-te

Abonează-te la Egali newsletter feed

Scrie-ne despre viaţa ta. Povesteşte cum ai simţit că eşti diferit, ce probleme ai întâmpinat, cine ştie despre orientarea ta. Relatează istoria ta