11 Iulie 2013

EGALI.MD este afiliatul oficial al proiectului american IT GETS BETTER

It Gets Better Project

Impactul proiectului “Totul se va schimba spre bine – egali.md” din Republica Moldova a fost apreciat la nivel internațional. Acesta a devenit recent afilitatul oficial al proiectului-părinte IT GETS BETTER din Statele Unite ale Americii. Astfel, “Totul se va schimba spre bine – egali.md” este primul proiect de acest gen, destinat tinerilor LGBT, în Europa de Est, și anume în spațiul ex-Sovietic.

După o periodă de negocieri privind alăturarea oficială a celor două proiecte, directorul Programului pentru Afiliați Internaționali în cadrul IT GETS BETTER, Elliot Rozenberg, a felicitat activiștii din Republica Moldova pentru succesul obținut. “Vă mulțumim pentru crearea www.egali.md. Este un website excelent, cu spoturile video extraordinare. Suntem bucuroși să cunoaștem faptul că am devenit inspirație pentru un astfel de proiect bun, care va ajuta tinerii LGBT și va schimba lucrurile spre bine”, a comunicat Elliot intr-o scrisoare.

Proiectul IT GETS BETTER a dezvoltat o rețea diversă a afiliaților internaționali, aflată in creștere permanentă, pentru a aduce mesajul că totul se va schimba spre bine tinerilor LGBT din toată lumea. Prin eforturile coordonate cu afiliații săi, proiectul își dezvoltă resursele si produce schimbarea prin modul care este adaptat limbii, culturii si nevoilor locale.

Vorbind, într-un interviu recent pentru Radio Europa Liberă, despre extinderea proiectului in Europa de Est, Membru al Consiliului IT GETS BETTER, Seth Levy, a povestit despre procesul de afiliere a proiectului din Republica Moldova. “Cred că unul din lucrurile care a fost de succes în privinţa IT GETS BETTER este faptul că acesta nu are tendința de a provoca reacții negative pe care le-ați văzut în alte mișcări LGBT. Pentru că in esența sa, acesta dorește doar sa ofere o speranţă tinerilor”.

Proiectul IT GETS BETTER a devenit internațional imediat după apariția primului spot video încă în septembrie 2010. Actualmente, proiectul IT GETS BETTER are afiliați în țări precum Australia, Chile, Danemarca, Italia, Paraguay, Portugalia, Puerto Rico, Spania, Suedia şi Elveția.

Eşti copilul lui Dumnezeu şi eşti cel pe care Dumnezeu îl iubeşte, indiferent dacă eşti heterosexual, homosexual, bisexual, transsexual, asexual...

Preot al Bisericii Comunităţii Metropolitane

Abonează-te

Abonează-te la Egali newsletter feed

Scrie-ne despre viaţa ta. Povesteşte cum ai simţit că eşti diferit, ce probleme ai întâmpinat, cine ştie despre orientarea ta. Relatează istoria ta

  • kody

    Moldova, Chișinău

    Mde... Chiar e dificil să vorbești, și e mai dificil să scrii.