Viitoare profesoară biromantică și bisexuală

Maria
,
Ungheni

Copilărind și crescând într-un sat cu oameni homofobi, unde femeia e văzută ca un mijloc de perpetuare a generațiior, mi-a fost destul de greu să-mi accept orientarea romantică și sexuală, încercând să ascund cu disperare acest lucru catalogat de-ai mei ca „lucru nefiresc”, „păcat”. Totodată, fiind o persoană introvertă, nu am simțit neapărat nevoia să-mi mărturisesc trăirile, emoțiile, ideile, iar când, totuși, am avut destul curaj să o fac, am avut parte de o suită de reacții adverse, discriminatorii și chiar acte de violență.
Primele dovezi ale bisexualității mele, le am încă de prin clasele primare, atunci când m-am îndrăgostit de profesoara de franceză, dar în același timp și de un oarecare actor din serialele rusești ale mamei. Evident, nu știam pe atunci de existența termenului gay sau orice alt termen din spectrul LGBT și care ar fi explicația a ceea ce mi se întâmplă, cert e că mă îmbujoram inexplicabil, având trăiri intense, în prezența profesoarei de franceză. Apoi a urmat adolescența și iată-mă pe mine “cioara albă” a clasei și nu numai, căci toate fetele de vârsta mea aveau deja iubit sau cel puțin un potențial prieten, iubit. Iar eu, noncorfomistă, eram preocupată de alte lucruri pe care le consideram importante la vremea aceea.
Eram spre sfîrșitul clasei a 9-a cînd m-am îndrăgostit ireversibil de ea, să o numim convențional Alina, cea mai superbă fată în viziunea mea.
Ulterior am devenit cele mai bune prietene, fără ca ea să știe că am o atracție romantică și sexuală față de dânsa, aplicând împreună la un colegiu pedagogic pentru a ne continua studiile, mai mult de atât am și locuit în același cămin studențesc al colegiului, iar în weekend-uri plecam împreună în satul natal. Tot în perioada aceea, clasa a 10-a, având acces la informație, m-am documentat, teoretic pentru prima dată, despre relațiile homosexuale, inclusiv definiția termenului gay și bisexual, biromantic. Îmi aduc aminte, cum după urmărirea unui scurt filmuleț ce reprezenta sărutul dintre două fete, am avut o explozie de trăiri, care probabil m-a determinat să-i mărturisesc Alinei ce simțeam pentru ea, crezând că totul avea să se sfârșească cu un sărut. Dar nu, totul avea să se sfârșească prin a fi bătută și amenințată de fratele și părinții hiperprotectori ai Alinei, întrucât aceasta le-a povestit cu exagerări mărturisirile mele făță de ea.
A fost pentru prima dată în viață cînd m-am întâlnit cu homofobia, ura, discriminarea, cauza principală a fricii de a fi eu însămi. După câteva tentative eșuate de suicid, depresie, certuri cu părinții, abia acum în anii de faculate Dumnezeu mi-a trimis în cale o persoană luminată și deschisă la minte care m-a ajutat să mă accept cât de cât. Eu încă trec printr-o perioadă de tranziție, dar sper ca în viitor să fiu o profesoară (visul meu din copilărie) acceptată și apreciată pentru calitațile, abilitățile mele profesionale, indiferent de orientarea mea sexuală.
Deci, cititorule, mesajul meu e SĂ FII TU ÎNSUȚI, să te accepți așa cum ești! A fi gay nu e o alegere, ne naștem așa...

Relatează istoria ta

Ar trebui să ieşi la suprafaţă pentru binele tău. Vorbeşte cu prietenii tăi sau cu cei în care poţi avea încredere

Abonează-te

Abonează-te la Egali newsletter feed

Scrie-ne despre viaţa ta. Povesteşte cum ai simţit că eşti diferit, ce probleme ai întâmpinat, cine ştie despre orientarea ta. Relatează istoria ta