Noi doi... şi secretul lui

Veronica
,
Chişinău
Prietena unui baiat crescut în familie homosexuală

Se întîmpla să fie o seară rece de ianuarie iar noi doi am ieșit să facem o plimbare pe aleile întunecate din oraș. Înfruntam frigul de afară ținîndu-ne de mîini și vorbeam despre tot și despre toate. Schimbam idei, păreri și ne împărtășeam taine, secrete, gînduri care ne frămîntă. Eram o pereche abia formată și treceam prin primele etape ale relației noastre. Etapa ceea în care abia începem să ne cunoaștem unul pe altul mai bine. La momentul acela cunoșteam deja câte ceva despre familia lui, dar încă nu făcusem cunoștință cu mama sa și nici cu sora ei. Dar detaliile acestei „rudenii” le-am aflat mai tîrziu. După cum am spus, în timp ce făceam această plimbare, vorbeam despre diverse lucruri, pînă cînd nu am ajuns în acel moment intim în care ești gata să-ți spui toate tainele cele mai ascunse. Atunci El mi-a spus:

- Eu am un secret pe care nu l-am spus nimănui pînă acum. E ceva legat de trecutul și prezentul  meu. E ceva foarte important și de aceea mi-e greu să  vorbesc cu cineva despre asta, nu oricine ar înțelege.

Noi eram împreună de vreo două  luni doar, însă eu credeam că noi doi  am ajuns să ne cunoaștem deja destul de bine și nu credeam că El are ceva ce să ascundă de mine pentru că este o persoană sinceră și pentru că ma iubește. Eu de obicei sunt foarte înțelegătoare dar și foarte curioasă și nu avea să pot eu dormi noaptea dacă nu aflam despre ce era vorba. Deja nu puteam sta locului și mă rodea curiozitatea într-atât încât i-am spus:

- Tu doar mă cunoști, eu am să  pot să ascult și am să te ințeleg. Cu mine poți vorbi fără să te temi. Ceea ce îmi vei spune va rămîne doar între noi doi.

- Nu! E vorba de ceva nu tocmai „obișnuit”.

- Dar de ce nu încerci? Nu ai nimic de pierdut dacă îmi spui. E mai bine decât să ții în tine și să te gîndești mereu la asta. Oricum o să aflu tot de la tine odată și odată pentru că tu deja ai încredere în mine, nu ai să poți ascunde ceva foarte important de mine mai ales dacă ar trebui să cunosc acest lucru și știu că îți place să fii sincer cu oamenii de la bun început. Iar sinceritatea dintre doi parteneri e un lucru esențial într-o relație.

Simțeam că este emoționat, puțin îngrijorat, purta un conflict interior  și că nu știa ce să facă, să cedeze rugămintelor mele sau nu.  Eu la fel mă  gîndeam că poate nu mai trebuie să insist, să-l las în pace, dar mersesem deja prea departe și nu mai puteam da înapoi. Ne-am mai plimbat  câteva minute în tăcere și într-un final El a spus:

- Oh! Bine. Tu singură ai insistat... Mama mea nu e ca toate mamele... Mama mea e lesbiană. Huh, gata! Am zis-o. Ești mulțumită?

- ...WOW! Ce super!

În aer plutea o stare de șoc și de confuzie care ne afecta pe amândoi. El a rămas puțin amorțit după ce a pronunțat acele cuvinte şi cred că pînă la urmă a rămas foarte ușurat de reacția mea.  Iar eu eram șocată, uimită și în același timp cu un zîmbet imens pe față.  Mi-a trebuit ceva timp ca să mă dezmeticesc  și tot parcă nu imi venea a crede. Nu-mi venea a crede că din toți oamenii din lume și dintre toți cunoscuții mei, eu am ajuns să fiu în așa situție. Adică, niciodată nu m-aș fi gîndit și nici imaginat că mama iubitului meu ar putea fi lesbiană. Știți, atunci cînd afli o noutate de acest gen, adică ceva ce nimeni nu mai știe, te simți privelegiat, onorat. Iar eu în acel moment mă simțeam onorată că El a avut încredere în mine și mi-a dezvălui totul. Pe urmă mi-am dat seama că asistasem pentru prima dată  la un coming-out. Pentru mine chiar a fost o seară plină de evenimente. După ce  în sfîrșit mi-am limpezit gândurile tulburate, am putut în sfârșit să rostesc și eu cîteva cuvinte.

- Acum înțeleg de ce te temeai să-mi spui. Și... presupun că „sora” mamei tale nu este tocmai sora ei, da?

- Da, este iubita mamei mele. Sunt împreună de 7 ani și se simt foarte bine împreună.

- Cred că acum și mai tare doresc să fac cunoștință cu mama ta! Și vreau să aflu cât mai multe: tu de când știi despre mama ta, sau măcar cum ți-ai dat seama; cum se primește că mama ta e lesbiană dar te are pe tine și... în general, vreau sa știu TOTUL! Să știi că sunt foarte entuziasmată, curioasă, interesată.

- Iar eu ma bucur că în sfîrșit ți-am spus. Mi s-a luat o piatra de pe inimă. Mă simt mult mai ușor atunci când pot spune cuiva despre familia mea mai puțin obișnuită.

Peste câteva săptămîni am făcut cunoștință cu mama lui și iubita ei. Înainte de această întâlnire nu mai cunoscusem niciodată o lesbiană iar acum făceam cunoștință cu două odata, și aflând istoria lor, am rămas profund impresionată. Cred că ele ar putea fi un exemplu demn de urmat chiar și de cuplurile heterosexuale.  De aceea doresc  să transmit un mesaj tuturor cititorilor: toleranța este o virtute și este  ceva de laudă mai ales pentru societatea de astăzi, în care mai rar întâlnești oameni care au o părere bună despre persoanele  homosexuale. Eu accept  și respect orientarea sexuală a fiecărui om pentru că e dreptul fiecăruia să iubească pe cine dorește. Nu trebuie să plecați urechea la ceea ce spun gurile rele și oamenii homofobi, dar trebuie să vă uitați în adâncul sufletului dumneavoastră și să hotărâțî dacă doriți să oferiți căldură și dragoste sau să răspândiți ură și răutate. Și țineți minte: dragostea poate fi diferită, și în toate cazurile ea este un sentiment puternic și minunat iar cei care iubesc sunt cei mai fericiți oameni!

Relatează istoria ta

Ar trebui să ieşi la suprafaţă pentru binele tău. Vorbeşte cu prietenii tăi sau cu cei în care poţi avea încredere

Abonează-te

Abonează-te la Egali newsletter feed
  • Vlad Voloșciuc

    Stăuceni, Chișinău

    Acum câteva zile vorbeam cu cineva despre incluziunea socială.