Gay din Moldova

Jack Chișinau
,
Chișinau

E foarte greu să trăiești într-o societate homofobă, într-o societate în care toți te urăsc din cauza că ești altfel. Mi-am dat seama că sunt gay la vârsta de 12 ani, însă am crezut că este o perioadă a vieții care se va schimba, nu așa a fost să fie. Am 18 ani, și pâna în prezent n-am întâlnit nici un gay.

Tot timpul am ascuns acest lucru de văzul lumii, pentru că am această frică de consecințele ce vor urma, pentru că cred că părinții, rudele nu mă vor înțelege, și nici prietenii. Am o prietenă foarte bună care mă încurajează să fiu eu însumi, știe despre mine tot, și îi mulțumesc foarte mult că este în viața mea.

Simt nevoia să fug din această țară, invidiez oamenii liberi de peste hotare, gay-ii care liber își arată orientarea, gândurile și preferințele.

Societatea Republicii Moldova nu dorește să cunoască aceste persoane foarte bune. Noi, gay-ii, suntem oameni simpli, cu diferite probleme cu care se confruntă și heterosexualii. Nu înțeleg pe ce este bazată ura față de gay și lesbiene, nu înțeleg de ce unii discriminează atât de mult oamenii cu orientare homosexuală.

Sunt gay, și îmi place să recunosc acest lucru, îmi place cum sunt și nu vreau să schimb nimic, însă îmi lipsește susținerea din partea persoanelor dragi, și foarte tare îmi doresc să întâlnesc un gay.

Relatează istoria ta

Am fost nevoită să trec peste multe pentru ca să conştientizez un simplu fapt: că sunt lesbiană, şi că nu este nimic rău în asta

Directoarea Executivă "GENDERDOC-M"

Abonează-te

Abonează-te la Egali newsletter feed
  • Sergiu

    Chişinău

    Sincer fiind, nu pot spune că viaţa mea a fost una grea, dar nici uşoară. Până la momentul dat am trecut peste foarte multe obstacole.