A fi sincer cu tine însuți.

freespirit
,
Chișinău

Toată viața mea, am avut o stare de apatie, și nu înțelegeam care e cauza. Abia la 24 de ani am realizat motivul. Nimeni, niciodată nu și-ar fi dat seama că sunt lesbiană, sunt foarte feminină, adică nu corespund stereotipurilor legate de lesbiene... Cum mi-am dat seama că sunt lesbiană? Ei bine, eu niciodată nu am fost atrasă de bărbați. Niciodată, absolut, de nici unul. Puteam să prietenesc cu ei, să discutăm, să facem ceva împreună, am mulți prieteni de sex opus. Dar să am o relație cu un băiat, să fac sex cu el, era ceva ieșit din comun pentru mine, nu simțeam fluturași în stomac, indiferent cît de atrăgător sau interesant era băiatul de lîngă mine...și nu înțelegeam de ce, chiar vroiam să simt toate acele lucruri pe care le simt fetele cu orientație heterosexuală.

Primul meu sărut la 12 ani, cu o fată, o vecină care locuia în același bloc cu mine. A fost o joacă, un experiment, nu simțeam nimic pentru ea și nici ea pentru mine, dar sărutul a fost atît de natural, de parcă așa și trebuia să fie... cu o fată, nu cu un băiat. Timp de cățiva ani am încercat să construiesc relații cu băieții, dar pur și simplu nu funcționa, mai devreme sau mai tîrziu simțeam că asta nu sunt eu, că fac ceva împotriva firii mele, cum să stai cu cineva, să te prefaci că ești atras sexual și psihologic, dacă nu ești? Eu nu sunt o actriță bună, deci relațiile începeau repede și se terminau la fel de repede... Nu puteam să accept acest lucru, credeam că poate sunt bisexuală, că nu am întîlnit persoana potrivită, că am careva probleme psihologice sau dereglări hormonale. (nu neg, poate fi unul din aceste motive sau pot fi toate împreună, dar oare contează acest lucru acum?)

Nimeni din cei care mă înconjoară nu știu de acest lucru, nici părinții, nici prietenii, știu foarte bine cum vor reacționa, de aia nu îndrăznesc să discut cu nimeni. Nu pot să vă redau cîte nopți am plîns și cîtă durere am simțit în toți acești ani, refuzam să accept că uite așa sunt eu, așa m-am născut, și nu sunt vinovată de acest lucru. M-am și îndrăgostit, de o domnișoară care e heterosexuală, evident nu simțea același lucru pentru mine, eram doar prietene. M-a durut enorm. Îmi pare rău că nu avem site-uri pentru minoritățile sexuale, unde oamenii ar putea discuta și face cunoștință liber, unde ar putea să-și găsească perechea și să fie fericiți, să nu mai sufere în singurătate.

Relatează istoria ta

Mă bucur să văd persoanele, cu care lucrez din comunitatea LGBT, să aibă îndrăzneală şi curajul să meargă în instanţele de judecată şi să-şi apere aceleaşi drepturi fireşti, pe care le au toţi ceilalţi, şi de care ei sunt privaţi

Avocată și Expertă în Drepturile Omului

Abonează-te

Abonează-te la Egali newsletter feed
  • Jack Chișinau

    Chișinau

    E foarte greu să trăiești într-o societate homofobă, într-o societate în care toți te urăsc din cauza că ești altfel.